LET’S MIX IT VAS POZIVA DA SE PRIJAVITE NA ČETVRTO IZDANJE DJ TAKMIČENJA!

IZDANJE DJ TAKMIČENJA!

Let’s Mix It već nekoliko godina unazad svojim DJ takmičenjima, mentorstvom i edukativnim programima radi na afirmaciji domaće DJ scene. Spremni smo za četvrtu generaciju kandidata i prijave za novo izdanje Let’s Mix It DJ takmičenja, koje počinje u prvoj polovini juna i otvrene su do kraja meseca. 

I ove godine, svoje takmičarske DJ setove možete slati putem prijavne forme na sajtu www.letsmixit.rs, a uslovi za prijavu su: 

  • DJ set u trajanju od 30 minuta u VIDEO FORMATU, uploadovan na YouTube kanal sa obaveznim naslovom Ime / #LetsMixItSilver DJ Takmičenje. 
  • Važno je da se na videu, pored kandidata, vidi i DJ oprema i ruke, kako bi naš stručni žiri mogao da oceni tehničke sposobnosti miksanja. Takođe, u opisu videa potrebno je dostaviti i link ka audio setu (uploadovan na SoundCloud ili MixCloud). 
  • Mole se kandidati da u kadru ne bude nijedan brend (alkoholnog ili bezalkoholnog pića ili cigareta). 

Najbolji kandidati, sa najviše glasova publike i stručnog žirija, ulaze u polufinale takmičenja, nakon čega se dalje, nastupom uživo, takmiče za ulazak u finale i pobedu. Prilikom glasanja, ocenjuje se kompletna prezentacija svakog od izvođača (izbor muzike, tehnika miksanja, fotografije, biografija). 

Stručni žiri podeljen je u nekoliko kategorija, kako bi se pokrili svi aspekti vrednovanja kandidata, a kategorije su: di-džejevi i producenti, stručnjaci iz muzičke industrije, predstavnici clubbing medija.  

Pobednici takmičenja imaće priliku da nastupaju rame uz rame sa svetskim zvezdama DJ scene i brojnim lokalnim izvođačima, u okviru događaja koje organizuju jedni od vodećih promotera domaće elektronske scene, a to uključuje beogradske, regionalne festivale i klubove, kao i mnogo drugih događaja koji se dešavaju u našoj prestonici. 

Pobednike ulaskom u lokalnu elektronsku industriju, osim nastupa, očekuju i mnogobrojne aktivnosti: DJ Akademija, časovi muzičke produkcije (Ableton Live), DJ kurs, Analog DJ (miksanje na gramofonima), kao i mnogobrojne vredne nagrade.

Prevashodni cilj Let’s Mix It platforme jeste izgradnja karijera di-džejeva, kroz mentorstvo, edukativne sadržaje, povezivanje sa kolegama iz regije i Evrope, te negovanje kulture zajedništva.

Izdavačka kuća Let’s Mix It! Records je osnovana ove godine, te ponosno stoji iza jednog broja mladih i brzo napredujućih imena lokalne scene. Kolektiv koji zajedno raste, razvija se i međusobno podržava, je bitan segment koji Let’s Mix It pruža polaznicima. Ovakvim pristupom se akcenat vraća na kolegijalnost i poštovanje umetnika. 

Muzički i produkcijski programi su dizajnirani za učenike da uspostave i unaprede svoje veštine, organizujući edukativne kurseve, koji vode etablirani producenti iz naše zemlje. Ideja je da se u mladima probudi kreativna misao i pruži opcija da nauče nešto novo i drugačije, te da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore svoju autorsku muziku.

Lets Mix It
Lets Mix It
Articles: 285

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte dole da biste se pretplatili na naš bilten