Lag

Promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag je jedan od predstavnika novog talasa techno umetnika.

Lako je iz njegovog zvuka primetiti da muzički put kojim je koračao nije uobičajen. Odrastavši na punk-u i zatim stekavši edukaciju u oblasti klasične muzike, Lag je naposletku pronašao sebe u elektronskoj muzici, pre svega zbog mnogih mogućnosti izražavanja kroz DJ-ing, ali i kroz stvaranje autorskih numera. Odabrao je techno kao platformu za svoje kreativno pražnjenje, a fuzija prethodnih uticaja ogleda se u novom zvuku koji generiše – njegovi glavni alati su sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav, a njihovom implementacijom u svoje stvaranje isporučuje potentnu muzičku kombinaciju koja opčinjava, pokreće i ujedinjuje. 

Lagovi brojni DJ nastupi govore mnogo o njegovoj sposobnosti da publici pruži intenzivno sonično iskustvo i povede ih na put kroz brojne nijanse klupske muzike. Blistav kvalitet i vredan rad brzo su ga plasirali u pultove svetski poznatih klubova kao što su: Trezor, Berghain, D-Edge, Corsica Studios i mnogi drugi, a njegova izdanja na etiketama kao što su roterdamski MORD, londonski THEM i berlinski Elements našla su dom u muzičkim kolekcijama kako mladih klabera, punih energije i željnih nečeg novog, tako i starih rejvera – lovaca na umeće koje iskusno uho sa radošću prepozna. Nastojanje da smanji jaz između kvalitetnog i poznatog ogledaju se i u njegovim brojnim aktivnostima na promovisanju andergraund kulture: pisanja članaka, organizovanje radionica i priređivanje klupskih događaja. 

Techno ambasador i aktivni glasnik scene koja ga je stvorila – Lag odlučno nastavlja svoju misiju, a njegova vizija još uvek ne tinja. Beskompromisna determinacija kojom odiše izaziva poštovanje i, u kombinaciji sa njegovim muzičkim sposobnostima, predstavlja glavni razlog za njegovu rastuću popularnost. Lag je definitivno neko na koga treba obratiti pažnju u narednom vremenu, ali još bitnije – neko koga treba poslušati.