Vojkan Bećir

„Vojkan Bećir Vojislav, zapravo. Još kao tinejdžer postao je radijski voditelj, što njegovu karijeru pred mikrofonom čini punoletnom. Posledično se muzikom bavi kao novinar, ali i selektor programa za klubove i festivale.

Prvi angažmani na promociji velikih žurki dešavaju se 2006. godine, nakon čega postaje redovan u timu ljudi koji se bave programom i PR aktivnostima tada izuzetno popularnog kluba Plastic, a onda i njegovog proširenja – kluba Mint.

Kao parče kolektiva Elektrana, na EXIT je zvao elektro bendove poput Tesla Boy. Na tom festivalu je dve sezone lično uređivao i program JDX-a. Poslednjih godina bio je deo hospitality tima za Lovefest i Apgrade.

Redovan je u beogradskim barovima selekciom popularnih hitova, dok kroz duo Nudge, ali i solo, prati i isključivo elektronske setove.

Petina je HiddenBg-a sa kojima je pravio žurke na više ne tako tajnoj lokaciji, a sa tom ekipom delio pult klubova kao što su Barutana ili Drugstore. U ovom drugom je svojim izborom napravio i uvod u set ličnog heroja, Olofa Drejira iz The Knife, tokom No Sleep Festivala.

Njegov intervju sa Roisin Murpshy mogli ste da čitate i u Blicu, dok među dražim izdvaja onaj sa Finkom za BeforeAfter. Njegovih kritika i recenzija ima i na brojnim drugim portalima.

Svakodnevno uređuje muzičke vesti za MjuzNews, a redovni je saradnik srpske kancelaerije Red Bulla.